„Топџиите“ во зимскиот преоден рок ќе бидат активни и ќе купуваат еден а можеби и двајцанови стопери. Ова го најавуваат медиумите од Англија откако Емери одлучил дека мора да ја подигне конкунрецијата во последната линија.

Стоперот на Ред Бул Лајпциг, Дајот Упамечано е главната транфер цел. Арсенал во летниот преоден рок понуди 40 милиони евра но беше одма одбиен, Лајпзиг за Дајот бара 82 милиони евра, колку што му е откупната клаузула.

„Топџиите“ се надеваат дека ќе успеат да го купат соперот кој следното лето останува без договор со Лајпзиг, па поради ова бараат да го добијат и за пониска цена од предходно поставената.