Сега веќе поранешнот тренер на Барселона, Ернесто Валверде, му наложи на својот агент максимално коректно да го раскине договорот со Барселона.

Тоа го искористи Барселона и му го плати поголемиот дел од обештетувањето за раскинатиот договор, но не и целата сума.

Валверде сакал да остане во добри односи со клубот што го предводел 2,5 години и со кој освои 4 трофеи.