Поллска и Шпанија одиграа нерешено 1-1 на ЕУРО, а играчот Кацпер Козловски од полската репрезентација запиша историја, тој е најмлад фудбалер кој заиграл на  континентален шампионат.

Козловски настапи против Шпанија со  со 17 години и 246 дена, со тоа го надмина  го надмина  Џад Белингем од Англија, кој пред само неколку дена стана најмлад фудбалер кој настапил на ЕУРО  со 17 години и 349 дена на мечот со Хрватска.