Раководството на Евертон ќе ја засилува офанзивната линија со нов напаѓач.

Евертон го сака 17-годишниот напаѓач на Виган, Џо Гелхард, за кого се вели дека е „новиот Руни“.

Покрај него, Евертон се интересира и за играчот за врска на Наполи, Алан.