Фудбалот е интересен поради бројните изненадувања, претстојното Европско првенство е значајно за Македонија поради дебитантскиот настап на македонската фудбалска репрезентација.

Македонија на ЕУРО ќе игра во група со Украина, Австрија и Холандија, противници со кои можеме да играме, но според ранкингот на учесниците на континеталниот шампионат ние сме на последното место дека можеме да изненадиме.

Европа практично не отпиша статистички дека можеме да направиме изнеандување, но Макеоднија сака и може да запише добар резултат на ЕУРО, на анс е да ги демантираме дека статистиката во овој случај не е„исправна“.