Како што  тврди „Фанатик“ , капитенот на Србија, Александар Коларов е пред потпис со Фенербахче, преговорите се завршени и наскоро се очекува и официлизирање на договорот.

Фенрбахче на Коларов му понудил годишна плата  ќе  од  2,8 милиони евра, ова е прифатливо за Србинот кој сака нов предизвик во кариерата.

Доколу тоа се случи, Коларов ќе стане соиграч на Елиф Елмас за кого има интерес од многу клубови од Европа.