Тимо Вернер избран за најдобар играч на мечот меѓу Македонија и Германија кој се одигра во Скопје.

Овој избор е очекуван ако се знае дека тој беше стрелец на два гола за три минути и помогна во убедливата победа на Панцирите.

Вернер дои 43,5 проценти од гласовите, додека пак втор е Томас Милер со 25,1 процент од гласовите, а трет најдобар играч на Германците според фановите е Каи Хаверц кој освои 9,7 проценти.