Стадионот на ФК Партизан од Костајница е феномен на денешницата, дел е во БиХ и дел во Хрватска, кога се играат натпревари сепак не се потребни пасоши.

Практично играчите границата меѓу Хрватска и БиХ ја поминуваат  неколку стотици пати во текот на еден натпревар, стадионот се наоѓа точно на границата меѓу двете држави.

ФК Паризан од Костајница во БиХ во минатото играше во регионалната лига на Загреб, сега е дел од лигата на Бања Лука во БиХ.