Управниот одбор на ФФМ на денешната седница донесе низа на важни одлуки поврзани со фудбалот во време на коронавирусот.

ПМФЛ ќе се прошири на 12 клуба, Пелистер и беласица се нови челнови на елитата, ФФМ најави дека ќе одржи редовно годишно Собрание кон крајот на јуни.

 

Управниот одбор на ФФМ донесе одлука Редовното Годишно Собрание на Фудбалската федерација на Македонија да се одржи на 20. или 27. јуни 2020. година во Скопје.