Секако, ова ќе важи се додека постои опасност од зараза со Коронавирусот.

Фудбалерите веќе ќе немаат обврска да се јавуваат на повик на своите матични репрезентации, а клубовите нема да мораат да ги пуштат своите играчи.

Иако ФИФА препорача прекин на сите репрезентативни натпревари, официјална одлука за забрана не постои.

Званични и пријателски натпревари под капата на ФИФА се планирани за мажите од 23 до 31 март, а за жените од 6 до 15 април.