Бородот на Меѓународната фудбалска асоцијација донесе одлука во која на натпреварите наместо досегашните три ќе бидат дозволени пет замени.

Одлуката стапува на сила веднаш и се односи на сите натпреварувања кои стартуваа или кои наскоро ќе започнат, а по распоредот ќе завршат до 31.декември годинава.

Главен цел околу ова правило е да се заштити здравјето на фудбалери, а како би играта не би се прекинувала ФИФА одлучи тимовите да ги прават замените најмногу во три наврати. Ова правило се очекува да важи и за наредната сезона.