Овогодинешните пресметка меѓу Академија Пандев и Силекс во финалето од Купот на Македонија ќе се игра на 19 мај на Националната арена „Тодор Проески“ во Скопје.

Ова е одлуката на Управниот Одбор на ФФМ на денешната седница на по која беа објавени и термините за финалните натпревари од Купоте на Македонија за останатите младински конкуренции.

На денешната седница на Управниот одбор на Фудбалската федерација на Македонија беа донесени следните одлуки:

„У.О. на ФФМ донесе одлука финалето од Купот на Македонија во сениорска конкуренција да се одигра на 19. мај 2021. година на Националната арена „Тодор Проески“ во Скопје.

У.О. на ФФМ донесе одлука финалните натправари од Купот на Македонија во младински конкуренции да се одиграат на 25. и 27. мај 2021 година на тренинг центарот „Петар Милошевски“ во Скопје. 

– Куп на Македонија (помлади пионери), 25. мај 2021. Т.Ц. „Петар Милошевски“, Скопје; 

– Куп на Македонија (пионери), 25. мај 2021. Т.Ц. „Петар Милошевски“, Скопје; 

– Куп на Македонија (кадети), 25. мај 2021. Т.Ц. „Петар Милошевски“, Скопје; 

– Куп на Македонија (младинци), 25. мај 2021. Т.Ц. „Петар Милошевски“, Скопје;

Управниот одбор на ФФМ донесе одлука за започнување на активности за промена на вештачката трева на помошниот терен на стадионот во Ѓорче Петров.“ – стои во соопштението од ФФМ.