Ситуацијата со Ковид-19 е алармантна, предизвика хаос во спортот, уште потешко од оваа криза ќе излезат клубовите на финасиски план.

Според дел од аналитичарите од Велика Британија, Ковид-19 може да ги бакнкротира клубовите во Премиерлигата доколу сезоната не се доигра.

Договорите со спознорите, ТВ правата и рекламите ќе бидат ревидирани, се очекува финасиски шок за сите клубови во Премиерлигата која исто така е пред банкрот доколку сезоната не се доигра.

Здравејто на луѓето е пред се, Ковид-19 го покоси спортот, финансиски ќе ги ослабне клубовите, Премиерлигата прави пресметки за финасиската катастрофа доколку лигата не заврши според предвидениот план, минусот финаснски е во милијарди фунти, секој нов ден носи се поголем товар за клубовите кои имаат обврски кон своите играчи.