ФФМ донес еодлука да се зголеми ПМФЛ со 12 клуба, сезоната ќе се доигра со плеј офф и плеј аут без испаѓање, Пелистер и Беласица се враќаат в оелитата.

Клубот од Битола ја поздрави одлуката на ФФМ, Пелистер се враќа во Првата лига.