ФОРБС ја објави листата на заработувачка кај спортистите, за прв пат Рожер Федерер е на првото место, зад него се Роналдо иМеси.

Федерер со 106 милиони е прва на листата по заработувачката со 106 милиони долари, следуваат Роналдо со 105 и Меси со 104 милиони.

На топ 5 листата се уште Нејмар со 95,5 и Леброн Џејмс со 88,2 милиони.

Најголемиот дел од заработувачката на Федерер се должи на спонзорските договори.