Аријан Адеми сосема заслужено е дел од идеалниот тим на сезоната во првенството на Хрватска.

Во гласањето организирирано од фудбалскиот синдикат, Адеми ја доби довербата од тренерите и играчите во Хрватска, тој се најде во идеалноот прв тим на сезоната.