Холандскиот фудбалски шампион, Ајакс ја потврди најавата на дел од европските медиуми. Од денеска ново засилување на екипата е Квински Промес. Тој по неколку години повторно ќе игра во најсилното првенство на Холандија.

Доаѓа од Севиља а за него Ајакс плати 16 милиони евра со што преставува трето најскапо заслување по ангажманите на Тадиќ и на Сулејмани.