Сите толку многу луѓе се сеќаваат да соберат замислен тим на играчи од земјите на поранешна Југославија, а Олимписките игри се секогаш добра пригода.

Така, во пресрет на почетокот на олимпискиот турнир во кошарка, со идејата играше познатиот американски новинар Фран Фрашила, чија специјалност се, бездруго, универзитетски играчи и драфтот.

„Колку би била добра Југославија на Олимписките игри во 2021 година? Што велиш? напиша Фрашила,