Таткото на менаџерот на Астон Вила, Дин Смит, Рон, долги години беше управител на Астон Вила. Тој почина од Коронавирус оваа година, по што му беше одадена почит.

Именот  неговата униформа беше ставена на едно од празните места на „Вила парк“ на првиот меч по продолжението на сезоната во Премиер лигата меѓу Астон Вила и Шефилд Јунајтед.