Жозе Мурињо важи за тренер кој сака дефанзивен фудбал и често пати е критикуван за „паркирањето на автобус“ пред сопствениот гол.

Од Рома денеска го објавија автобусот со која ќе се возат играчи, па реакциите на социјалните мрежи се во правец дека ова е главната тактика на Португалецот.