Барселона има големи проблеми, резултатите не се на посакуваното ниво, Гетафе е шанса да се порпави впечатокот но навивачите стравуваат со оглед на фактот дека во составот ќе го нема Меси но тинејџерската сензација Ансу Фати.

Барселона нема резултати кои ги очекуваше, остуството на Меси влијае врз резултатите, екипата има 3 победи, 2 порази и еден нерешен меч.

Меси не е во комбинација за овој меч но и тинејџерската сензација Ансу Фати кој исто така е повреден.

Гетафе е со само една победа но има само еден пораз и дури 4 нерешни средби.