Барселона ги откажа сите свои активности, вклучувајќи ги и тренинзите.

Земајќи ја в предвид ситуацијата и прифаќајки ги препораките на нашиот медицински тим, ја сопираме сета наша активност“, стои во соопштението на Барселона.

Претседателот на Барселона, Жозеп Бартомеу, денеска се сретна со фудбалерите и ги запозна со моменталната ситуација