Женската екипа на Арсенал вчера за првпат ги облече оделата на модниот бренд „424“ од Лос Анѓелес. Соработката со овој бренд ќе трае најмалку до крајот на сезоната.

Во дизајнирањето на оделата учествуваше и дефанзивецот на Арсенал, Хектор Белерин,

Во октомври брендот „424“ почна да ги изработува оделата за машкиот тим на Арсенал, а соработката стана можна поради пријателството на Белерини со сопственикот на „424“ Гилермо Андраде.