Заврши реновирањето на подтрибинскиот простор на стадионот „Благој Истатов“ во Струмица. Управата на Беласица ја завшри првата фаза од подготовките за евентуалниот кам-бек во ПМФЛ.

ФК Беласица во моментов е првопласирана во Втората лига-Исток и во исчекување на одлуката околу евентуалното продолжување на сезоната која е во прекин поради Ковид-19 .