Во рамки на подготовките за новата сезона во Брегалница  и Борец одиграа пријателски натпревар со резултат 2-2. Поважно од резултатот е фактот дека овој меч го следеа 2000 гледачи.

Македонија го сака фудбалот, Штип покажа дека е гладен за следење на добри натпрвари, резултатот во втор план, Борец го очекува стартот на ПМФЛ викендов, Брегалница за три недели натпревари во ВФМЛ.