Раководството на Бундеслигата  официјално објави дека поради ситуацијата со Ковид-19 фудбал нема да се игра до 2 април.

Германија е пoследната земја од  топ 5 првенствата кои донесе одлука за прекин на фудбаслкиот шампионат, Англија беше претпоследната која го одложи шампионатот.

Запираат Бундеслига и Бундеслига 2 до април ,потoа ќе следи нова одлука.