Пелистер се врати во ПМФЛ како најдобар од Втората лига -Запад, секако тоа ги израдува „Чкембарите“ кои повторно ќе следат елитен македонски фудбал.

Честитки за враќањето стигнаа од повеќе адреси за клубот од Битола но и за најверните навивачи, последната е од Полска, навивачите на Белхатов пред натпреварот со  Сандецја Нови  истакнаа парола со која ги поздравија битолчани.

 

Вистински браќа – Prawdziwi braciaЧкембари Torfiorze ☘️ ⚒️Фала ви браќа, со нетрпение ја очекуваме следната заедничка дружба. 🇲🇰🇵🇱

Gepostet von Чкембари Битола / Ckembari Bitola am Dienstag, 2. Juni 2020