Шалке гостува кај Ханза Рошток, меч од Бундеслига 2, Дарко Чурлинов неочекувано од клупата за резерви ќе го почне мечот.

Чурлинов кариерата во Германија ја започна токму во Ханза Рошток каде замина на само 14-годишна возраст, се очекуваше да биде стартер, но ќе чека можност од клупата за резерви во дресот на Шалке.