Женската фудбалска репрезентација на Македонија го декласира Казахстан со 4-1, квалификации за ЕП 2021 година.

Македнија се израдува на победа, добар сигнал за женскиот репрезентативен фудбал, предводени од Андонова и Рочи кои ги искомбинираа сите четири гола дојдовме до победа.

Ова е прва победа за нашиот ѓенски фудбалски тим во квалификациите, по стартниот пораз од Австрија, сега покажавме дека имаме перспективен тим.

Следно за Македонија е натпреварот со Србија на 5. октомври во Скопје.