Светски познатата и атрактивна спортска новинарка од Италија, Дилета Леота повторно е без дечко, откако ставила крај на врската со турскиот актер Јаман Чан.

Според италијанските медиуми, главна причина за прекинот на романсата е големата љубомора на актерот кој не можел да се носи со притисокот од популарноста не сега веќе неговата поранешна девојка.

На ова следуваше нов пост од Леота на Инстаграм со порака дека време е за нови предизвици.