Елиф Елмас ги привршува преговорите со Наполи кои се во завршна фаза  и се очекува потпис на „дијамантот“ од Македонија.

Елмас веќе подолго време е во преговори со клачолигашот од Неапол кој инсистира да го види во своите редови. Според „Sky Sport Italia“  преговорите се во тек и се очекува набрзо официјализирање на договорот.

Според овие извори од Италија, Фенербахче се сложил на откупната клаузула од 15 милиони евра, Елмас сега преговара за личните услови.