Елиф Елмас беше најавен од медиумите во Италија во можниот почетен состав за средбата со Бреша која започнува од 12-30 часот.

Сепак, Анчелоти не го стави во стартните единаесет за овој натпревар од шестото коло во калчо лигата.

Најавената ротација на Анчелоти е потврдена откако на клупата за резерви покрај Елмас се најдоа и Инсиње и Лозано кои исто така беа најавувани во почетниот тим.