Врнежливо време во Букурешт, македонските навивачи во голем број низ улиците на престолнината на Романија ја загреваат атмосферата пред мечот меѓу Македонија и Австрија.

Македонија дебитира на ЕУРО, Австрија има искуство од големите натпреварувања, ние сме подготвени за бодови од првиот меч.