Синдикатот на фудбалери од Македонија кој организира тестирања на Ковид 19 на клубовите од ПМФЛ, објави дека Шкупи во последен момент го откажал тестирањето.

Шкупи не верува во овие тестови, потврди Синдикатот на фудбалери преку соопштение.

Во тренинг кампот на Вардар мобилна екипа  од Аџибадем Систина изврши тестирање на сите од клубот, играчите и стручниот штаб.