Фудбалската репрезентација на Македонија притигна во Израел каде на 5. септември се среќаваме со оваа селекција во квалификациите за ЕП 2020.

На аеродромот ги пречека Иван Тричковски кој директно допатува во Израел. На почетокот од подготвките не беа уште неколку репрезентативци, Пандев,Трајковски,Нестровски, Димитриевски…