Коронавирусот се подлабоко влегува во шпанскиот фудбал.

Последната информација доаѓа од Леганес, кој на својот официјален твитер објави за болеста констатирана кај генералниот директор на клубот Мартин Ортега.

Официјално соопштуваме дека Леганес привремено ги прекинува тренинзите, бидејќи кај нашиот генерален директор е најден Коронавирус“, се вели во соопштението.

Клубот заминува во карантин.