Торино ја пречекува Џенова од 19-30 часот, натпревар од 33 коло во Серија А, директна пресметка за опстанок во лигата на двата тима.

Горан Пандев е најавен во почетниот состав на Џенова, клубот е во тешка позиција, во моментов на 17 место со 30 бода, Торино со четири повеќе е на 16 место.

Бодовите с еимператив за двете екипи во борбата за опстанок.