Италијанскиот магазин „OGGI“ тврди дека Златан Ибрахимовќ и спортската новинарка Дилета Леота ја минале новогодишната ноќ заедно во Милано.

Леоа важи за една од најубавите спортски новинарки во Италија, таа известува од настаните во калчо лигата за ДАЗН, беше дел од рекламни кампањи со Ибра, сега наводно се дел од „секс скандал“…

„OGGI“ тврди дека Леота и Ибрахимовиќ биле заедно за време на новогодишната ноќ, ексклузиваната информација ја поткрепија со тврдењето дека тие започнало со дружењето во 21.20 часот и тралео до 00.15, по што светлата се исклучија тврди магазинот.

Дел од медиумите во Италија тврдат дека е ова нов маркетиншки трик на Ибра и Леота, не станува збор з аникаков „секс скандал“…