Давид Луиз и Дани Себаљос минатата недела се степале на тренинг, ова го тврдат медиумите во Англија, според нив „бокс мечот“ лошо завршил по Шпанецот.

Од Арсенал нема потврда ниту демант за овој инцидент кој го објавија медиумите, но се огласи Себаљос, вестите ги нарече лажни.

Наводно во тепачката според медиумите, Давид Луиз му удрил бокс на Себаљос и му го раскриварил носот.