Един Џеко го продолжи договорот со Рома до 2022 година, годишната плата ќе изнесува 4,5 милиони евра по сезона плус бонуси.

Босанецот беше поврзуван со Интер, сепак се реши да го продолжи договорот со Рома каде игра од 2016 година. Со ова завршија надежите на Интер дека ќе успее да го доведе во Милано.

Џеко има 33 години и очигледно не сака да ја смени клупксата средина, со продолжувањето на договорот веројатно ќе ја заврши кариерата кај „волчицата“.