Јане Велковски, најголемиот наш „мал“ навивач на фудбалската репрезентација, вечерва ќе се се обрати на  самитот во Обединетите Нации, ќе учествува в акцијата  да се заштитат и промовираат правата на децата на годинишеното издание на „Светски ден на детето“.

Малиот но голем за нас Jане, вечно ќе го памети овој собир  бидејќи се  запозна соглобалната  фудбласка ѕвезда Дејвид Бекам. Разговарааи воедно  Јане доби  автограм од англиската легенда.