Јувентус дизајнираше посебен дрес за средбата против Верона во недела, натпреварот се игра во Торино.

Дизајнерот Фарел Вилијамс направи специјално „издание“ на дрес за оваа средба, причина е 123 роденден на Јувентус кој се враќа на почетоците.

Имено првичната боја на дресовите на Јувентус била розева, низ годините традицијата се менувала, сега се препознатливи по црно-белата боја.