Светот е во шок по смртта на Марадона, легендарниот Аргентинец со „божја рака“ го напушти овој свет.

Марадона е фудбалска светска икона, еден од најдобрите на сите времиња, за многумина најдобар во светот.

Светските медиуми ширум планетата на насловните страни пишуваат за смртта на Марадона.