Новата сезона во калчо лигата започнува за два дена, во петок ќе се одиграат средбите Фиорентина -Торино и Верона – Рома во калчо лигата.

Трансфер периодот е активен и се уште во тек, кој што доби а кој што продаде на трансфер пазарот пред првото коло во Серија А.

Топ клубовите засега се задоволни од засулувањата, прашање е дал и инавивачите.