На соодветна дистанца, со факели во рацете, Комити вечерва ја прославија 12. титула на ФК Вардар.

ФФМ очекувано го прогласи Вардар за првак по завршувањето на сезоната 2019/20, навивачката група Комити го „запали“ Скопје.