Вардар од денес е официјално второлигаш, поразот од Струга на гости со 1-0, ја потврди агонијата на најтрофејниот клуб во државата, македонската гордост, не е повеќе тоа што беше…

Комити се огласија, Вардар крвари, Вардар има непријател во политичките елити. Единствени пријатели на Вардар се Црвено – Црната Армија и Македонскиот народ. И токму нив Вардар ги повикува на општа МОБИЛИЗАЦИЈА.