Во Серија А има вкупно 28 играчи позитивни на Ковид-19, сите се во карантин, меѓу нив за жал и нашиот Елиф Елмас.

Најмногу позитвни има во Џенова, следува Интер по бројот на заболените, Наполи има двајца, Пјотр Зјелински и Елиф Елмас.