Женската кошаркарска репрезентација на Македонија е поразена од Летонија со 39-98, квалифкации за ЕП во 2021 година.

Македонските кошаркарки постигнаа само 11 коша за едно полувреме, Летонија делуваше сигурно и моќно, во првите пет минути не постигнавме ниту еден кош!

Првата четвртина ја завршивме со само 4 коша, втората со 7, единствено двоцифрени бевме во третиот период а четвртиот го завршивме со 9 коша (4-25, 7-21, 19-27, 9-25).

Убедливиот пораз е реална слика на тоа што се случуваше вечерва во Скопје, Селцова беше најдобра во нашиот состав, мечот го  со заврши со 11 поенизад своето име, Кметовска постигна  осум,  Лазареска натпреварот го завршисо  шест поени.