Македонскиот фудбалски интернационалец, Коста Манев конечно го реализираше трансферот во Вележ од Босна и Херцеговина.

По неколкунеделни преговори, Манев стави потпис на едногодишен договор иако неодамна најави дека сака да остане во земјава.

Централниот дефанзивенц во Вележ ќе игра заедно со македонскиот интернационалец Јани Урдинов.