Ливерпул во соработка со „Најк“  го промовираше новит домашен дрес за сезоната 2020/21.

Изгледот е класика, според првите реакции на навивачите, тие се задоволни од дизјанот кој оваа сезона е на „Најк“.

„Ова ќе биде биде убава и успешна авантура со новиот партнер Најк, тие се глобални лидери на пазарот, успехот е загарантиран“ – изјавија од Ливерпул.